Workshop

Wat gaat u doen tijdens de workshop?

In 5 eenvoudige stappen creëert u een persoonlijk en uniek zilveren sieraad:

1. Ontwerp
Ontwerp en boetseer uw sieraad. We hebben verschillende voorbeelden. Tijdens het boetseren kunt u gebruik maken van verschillende mallen, vormen, spatels etc. Houd bij het ontwerp wel rekening met de krimp van het product, dit bedraagt ongeveer 8 a 9 %. Zeker bij het maken van ringen is dit natuurlijk van groot belang. Bij het maken van een ring, neem je 1,5 tot 2 maten groter dan uw werkelijke ringmaat. Om uw sieraad die speciale unieke uitstraling te geven kunt u tevens gebruik maken van diverse zilveren fournituren (zoals: oogjes, oorbelhaakjes, sluitingen etc.), lederen veters, zirconia’s etc. Deze zijn los bij te kopen.

2. Drogen
Als uw ontwerp klaar is dan moet het goed worden gedroogd. Indien het ontwerp niet goed droog is dan kan het uit elkaar spatten tijdens het verhitten in de afbakoven. Het drogen gebeurd in een oven van ongeveer 120°C of kan met behulp van een föhn.

3. Bijwerken
Na het drogen is het werkstuk erg breekbaar en kwetsbaar. In deze fase kunt u het werkstuk nog volledig bewerken en/of bijwerken. Dit kan door middel van inkerven, gladschuren, scheurtjes opvullen, etcetera.

4. Verhitten
Als het sieraad helemaal netjes is afgewerkt en alle oneffenheden zijn bijgewerkt, dan is het werkstuk klaar om te verhitten. Dit doen we in een speciale klei-oven op een temperatuur van 780°C. Dit afbakken duurt ongeveer 25 minuten.

5. Polijsten
Nadat het sieraad is ”gebakken” kan het gepolijst worden. Eerst verwijdert u de witte laag met een polijstborstel. Wilt u het sieraad mat houden, dan laat u het hierbij. Voor een hoogglans finish kunt u de schuurdoeken en/of polijstnaald gebruiken. Het is eventueel ook mogelijk het sierraad te zwarten om zo een antiek-look te verkrijgen Als laatste poets u het sieraad met polijstpasta voor een hoogglans finish.